Обяви

ОТНОСНО: Проект за изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за съставяне на бюджетната прогноза за местни дейности

за следващите три години, за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджета на Община Сунгурларе.
На основание чл.77 от Административно процесуалния кодекс и във връзка чл.26, ал.2 от ЗНА, регламентиращ задължението на съставителя на проект на нормативен акт за публикуването му с цел информираност на населението и прозрачност в действията на институциите, уведомявам всички заинтересовани лица, че в 14-дневен срок от публикуване на настоящото обявление на интернет страницата на Община Сунгурларе, се приемат предложения и становища относно така изготвения проект за изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за съставяне на бюджетната прогноза за местни дейности за следващите три години, за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджета на Община Сунгурларе.
Мотиви
• Причини, които налагат приемането и цели, които се поставят:
Приемането на изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за съставяне на бюджетната прогноза за местни дейности за следващите три години, за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджета на Община Сунгурларе се налага във връзка с изменение и допълнение на Закона за публичните финанси, обнародван в Държавен вестник в бр. 43 от 07.06.2016 година и привеждане на нормативната база в съответствие с действащото законодателство.
• Финансовите и други средства, необходими за прилагането на новата наредба: не се очаква разходването на средства.
• Очаквани резултати от прилагането на наредбата, включително финансови, ако има такива: Яснота и пълнота на разпоредбите, регулиращи съставянето, приемането, изпълнението и отчитането на бюджета на Община Сунгурларе.
• Анализ за съответствие с правото на Европейския съюз: наредбата не противоречи на нормите на Европейския съюз.

Заинтересованите лица могат да депозират своите предложения и становища в деловодството на Община Сунгурларе, ул. „Георги Димитров” № 2, тел. за информация и връзка: 05571/51-12; 0878917310; е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .


ИНЖ. ВАСИЛ ПАНДЕЛИЕВ /п/
Кмет на Община Сунгурларе

 

Проект за изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за съставяне на бюджетната прогноза за местни дейности за следващите три години, за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджета на Община Сунгурларе