Общински съвет - Сунгурларе прие отчета за дейността си на тържествена сесия в деня на българската община

  На деня на българската община се проведе тържествена сесия на общинските съветници, които приеха отчет за дейността на Общински съвет – Сунгурларе и неговите комисии за периода  от 01.01.2021 г. до 30.09.2021 г. Гости на заседанието бяха началника на РУ - Сунгурларе главен инспектор Емил Узунов, кметове на малки населени места и общинската администрация.

  „Поздравявам ви най-сърдечно по случай празника на българската община. Позволете ми да се обърна към всички вас и да изразя своята признателност и уважение към тези, които всеотдайно са работили в полза на гражданите и продължават да работят за общината ни. Този ден е доказателство за ролята на местната власт в съвременното развитие на обществото, на признателност и отговорност, които се поставят пред нас като гаранти за развитие на гражданското общество, за качествени и достъпни услуги на гражданите. Нека за напред да продължим да работим в олицетворение на местната власт в очите на нашите съграждани. Ще бъдем активни, принципни, диалогични и градивни. Пожелавам ви здраве, професионални успехи, вдъхновение и оптимизъм. Честит празник!” каза Халил Ахмед – председател на Общински съвет – Сунгурларе.

  „Честит празник! Честит рожден ден на общинския съветник Иван Ангелов. Връщам се в последните години, когато за първи път прекрачих прага на залата на Общинския съвет. От лекарската скамейка до общинската администрация беше труден път, но въпреки всичко успяваме, заедно да обновяваме облика на общината. Благодаря на Общинския съвет, на всички кметове на малки населени места за годините работа в полза на жителите на общината. Всичките дейности, които развихме през годините са с една единствена цел -  да спазим нашата клетва и обещание към хората да превърнем региона в по-добро място за живеене. Въпреки обезлюдяването с млади хора, ние сме длъжни да се погрижим за възрастното поколение, за останалите тук и за децата, да отговорим на техните потребности. Аз вярвам и съм оптимист, че в едно близко бъдеще, ние наистина ще постигнем резултати в нашия европейски път на развитие. Искам да споделя с вас хубавата новина, че сме одобрени по проект за развитие на горските територии - изграждане на бази с противопожарна защита. С общи усилия пожелавам да продължаваме да сме примери на своите съграждани в Сунгурларе” каза кметът д-р Георги Кенов.

  За периода на 01.01.2021 г. до 30.09.2021 г. са проведени 7 заседания и 2 извънредни на Общински съвет.
Приетите от общинския съвет решения са според сферата на обществения живот и са свързани с икономическото развитие и инвестициите, градоустройство и комуникации, комунална дейност и екология, образование, социални дейности, здравеопазване и култура.

  Взетите Решения от Общински съвет се изпълняват своевременно от кмета на Община Сунгурларе, съответно от общинската администрация.

  Председателят Халил Ахмед поднесе подарък на общинския съветник Иван Ангелов по случай рождения му ден и от името на целия съвет.

  В Община Сунгурларе постъпиха поздравителни адреси от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), РАО "Тракия" и Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".