Конкурс за ученици ще се проведе в Сунгурларе

  Конкурс между ученици от 8-ми до 12-ти клас на тема „Опазване на околната среда и по-конкретно опазване на защитените територии и местности в Община Сунгурларе“.

  Всеки ученик може да подготви творба и да участва с един от следните материали - есе, рисунка или колаж, съобразена с темата на конкурса.

  Предаването на материалите ще бъде на вашия класен ръководител в срок до 16 април 2021 г.

  След оценка от жури ще се излъчат 15 победителя – по 3-ма победители от всеки клас съответно първо, второ и трето място от 8-ми клас и така от 9-ти, 10-ти, 11-ти и 12-ти клас. Всички ученици класирали се на първите три места от всеки клас получават специални награди осигурени по проекта.

  Финалният етап е награждаване на победителите, от които първите пет ученика ще имат възможността да посадят дръвчета в Деня на Земята  - 22 април.

  Засаденото дърво ще бъде придружено от малко информационно табло, представящо името на дървото, името на ученика и годината на плантацията.

  Тази дейност ще бъде паралелна както в СУ „Христо Ботев“ – Сунгурларе, така и в гимназия намираща се в гр. Сюлуглу /Турция/. Конкурса се провежда по проект CB005.2.12.116 “Съвместна защита на природата”, съфинансиран от Европейския съюз чрез Програмата Интеррег-ИПП затрансгранично сътрудничество България – Турция.