Традиционен събор на село Подвис

   С празнична литургия в църквата "Св. Теодор Стратилат" започнаха празненствата в село Подвис. Кметът на община Сунгурларе д-р Георги Кенов, кметът на село Подвис Валентина Йорданова, зам.- кметовете Тодорка Павлева, Гергана Желязкова и Димитър Гавазов, народния представител Галя Желязкова и председателя на общинския съвет Халил Ахмед поднесоха цветя на паметника чешма на загиналите в Подвис. Всички гости и жители на селото се докоснаха до невероятните творби на художничката Ирина Романова. Отворена за посетители е и Музейна изложба в Народно читалище "Христо Ботев".

   Официален поздрав към всички жители и гости на село Подвис д-р Георги Кенов, г-жа Валентина Йорданова, народните представители Галя Желязкова и Тодор Байчев.

   На събитието присъстваха общински съветници и кметове на населени места в община Сунгурларе. Кметът награди за принос с почетен знак на общината Ценка Досева, Матка Рашкова и д-р Радка Бояджиева.

   За доброто настроение се погрижиха сестри Диневи.

   "Всяко село си има своята история, своите радости, мъки и съдба. История, традиции и съдба си има и село Подвис.

   Днес сме тук за да покажем , че възстановената традиция да се празнуват позабравените народни сборове е жива.

   Да покажем, че чрез съхранената традиция да празнуваме, духът на българина е неугасващ, съхранил ни като нация през вековете!

   На този празник ще покажем , че хората от малките селища не са забравени.

   Убеден съм, че смисълът на тази традиция е да се поддържат връзките между всички подвизлии, независимо къде се намират, защото където и да живее човек, той носи в сърцето си любовта към своето родно място.

   Отново днес близки и познати са тук водени от чувството за родолюбие, хубавите спомени от детските години, приятелите и най вече – носталгията към хубавия роден край. Едни му остават верни цял живот, не го напускат и те заслужават най-дълбока признателност и уважение, други се завръщат след години към своя корен и отново запалват бащиното си огнище.

   Казват, че хората са като птиците – накъдето и да излетят от родните си гнезда, отново се връщат там понякога, за да почерпят сили за нов духовен полет. Ще продължаваме да работим за това повече хора да научават за невероятно красивата природа и чистият въздух на село Подвис" каза кметът д-р Георги Кенов".