Жителите на село Велислав вече няма да имат проблем с водата

   Община Сунгурларе заедно с екипи от ВИК – Бургас, кметът на село Велислав Тодор Раданчев и работна група успяха с общи усилия да разрешат дългогодишния проблем свързан с водата в населеното място.

   Жителите на с. Велислав вече имат нова помпа в кладенец за подаване на вода и няма да се притесняват от режим. Проблемът на сунгурларското село стоеше с години поради неправилно водоподаване на част от къщите в населеното място, което можеше в дългосрочен план да е предпоставка за възникване на режим на водата.

   „Създадената ситуация в село Велислав за липса на вода в кладенците, което се намира в близост до река Камчия беше наболял проблем за жителите. Общинската администрация организирахме работна група съвместно с ВИК – Бургас и с помощта на кмета Раданчев за една седмица проблема беше уреден” каза кметът  на община Сунгурларе д-р Георги Кенов.

   Голямата височина и неравности в населеното място е фактор водата да не достига в домакинствата на селото. Новата помпа ще се грижи всяка къща да има вода необходима за ежедневни нужди.

   „В момента има създадена общинска комисия, която наблюдава водната обстановка в цялата община. Проблемът в село Велислав е решен. От направеният оглед видях 100 куб. метра вода налични в резервоара на кладенеца” коментира кметът д-р Кенов.